Veilig trekkerrijden op de openbare weg
Trekkers worden steeds sterker, moderner, comfortabeler, efficiënter en groter. Met 30 ton of meer op weg is geen uitzondering. Door het formaat (voor)banden en bodemspeling vergroot daarmee ook het risico van de zogenaamde onveilige zone, zeker bij gebruik van een fronthef met uitstekende en scherpe delen. Een ongeluk op de openbare weg is zo gebeurd. Een kort moment van onachtzaamheid kan hele grote gevolgen hebben.
Het gaat hier niet om de schuldvraag, maar om erger te voorkomen met ernstige gevolgen voor andere verkeersdeelnemers en hun omgeving, maar ook voor jouw als chauffeur. Rij je veel met een landbouwtrekker op de openbare weg en al heb je 25 jaar rij-ervaring, wacht dan niet tot het iemand of jezelf overkomt.

Agribumper MF

LINKER VOORWIEL, HET GROOTSTE GEVAAR
Bij een frontale aanrijding tussen een landbouwtrekker en een mede weggebruiker is de kans groot dat deze onder de voorwielen terecht komt, omdat deze niet zijn afgeschermd. Vooral het linker voorwiel vormt het grootste gevaar, daarmee rij je immers vaak op of over het midden van de weg. Hoe groter de trekker en dus ook de voorwielen en bodemspeling des te groter het probleem en dus het risico op ernstige gevolgen, vaak alleen voor de tegenligger. De trekker chauffeur, veelal uw collega of medewerker zit immers veilig in zijn cabine.

Agribumper Ongeluk

INVESTEER IN VEILIGHEID OP DE OPENBARE WEG
Met de AGRIbumper wordt het gehele gebied bij de voorkant afgeschermd, zowel voor als tussen de voorwielen. De AGRIbumper wordt éénmalig aan de fronthef gemonteerd en blijft permanent aan de trekker bevestigd zonder dat de trekker in zijn functies beperkt wordt. Kans om de bumper te vergeten terug te plaatsen na landbouwwerkzaamheden is uitgesloten. Met een AGRIbumper rij je altijd veiliger.
Door de bumper op een goede hoogte af te stellen met de onderzijde 40 cm van de grond, hangt deze op de goede hoogte voor de bumper van auto’s. Op deze manier kan ernstig letsel bij een frontale aanrijding voorkomen worden want de AGRIbumper absorbeert de crash op de kreukelzone van de auto. De bumper voorkomt dat de tegenligger onder de trekker schiet en dat de trekker er niet overheen dendert. Ook overige weggebruikers worden bij een frontale aanrijding eerder opgevangen.

Agribumper Fent

Voor elk trekkermerk een AGRIbumper oplossing
* Claas
* New Holland
* Deutz Fahr
* Steyr
* Fendt
* Case IH
* Same/Lamborghini
* Universeel
* John Deere
* Massey Ferguson
* Valtra
* Zuidberg systems

100% gebruiksgemak, éénmalige montage

Agribumper JD

Een AGRIbumper geeft geen beperkingen aan het gebruik van de fronthef van de trekker en zit zo dicht mogelijk aangebouwd voor een goede manouvreerbaarheid op de weg en in het veld. De bumper wordt éénmalig gemonteerd. Geen enkel systeem kan dit. De AGRIbumper is uniek in zn soort en doet wat het moet doen zonder consessies te doen aan de primaire doelstelling, een veiliger verkeer.
GEEN BEPERKINGEN OP DE WEG EN IN HET VELD

AGRIbumper ook veiliger bij aanrijdingen van opzij
Een tractor met een AGRIbumper is ook bij een zijdelingse aanrijding een stuk veiliger. Door een breedte van ca 250 cm wordt de impact bij een aanrijding over een breder vlak op het voertuig verdeeld en dringt de trekker niet in het voertuig.

Agribumper LedverlichtingLED dagrij-lampen met knipperfunctie standaard
De Agribumper is standaard voorzien van een goed zichtbare LED dag-rijverlichting in combinatie met knipperlichten, reflecterende bestikkering en breedte lampen zodat de trekker onder alle omstandigheden zowel overdag, in schemer en donker opvalt en de breedte van het voertuig duidelijk aangeeft.